Pumpkin Spice Latte

czyli dyniowa latte na jesienne wieczory

 Składniki:

  • 2 łyżki musu z pieczonej dyni (kawałki obranej dyni wstawić do piekarnika i piec 35 minut w temperaturze 180 stopni, następnie ostudzić i zmiksować blenderem na gładką masę)
  • łyżeczka cynamonu
  • łyżeczka przyprawy do piernika
  • łyżeczka cukru waniliowego lub miodu
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 filiżanka espresso

Przygotowanie:
Na dno szklanki ułóż mus z pieczonej dyni. W rondelku podgrzej mleko z cynamonem, przyprawą korzenną i miodem bądź cukrem waniliowym. Z tej mikstury zrób piankę spieniaczem do mleka bądź w blenderze i przełóż do szklanki. Na koniec wlej powoli do szklanki espresso.

Podobał Ci się post?



PODOBNE

Obserwuj mnie na

Instagram

O mnie

Monika Wieczorek

Z zawodu architekt z zamiłowania doświadczony instruktor fitness, trener personalny i początkujący dietetyk. Maniaczka wszelkich form aktywnego spędzania wolnego czasu. Prywatnie żona i mama dwóch aktywnych córeczek.

Newsletter

Zapisz się do newsletter aby być na bieżąco z nowościami oraz wydarzeniami na fitpassion.pl.


Zapisując się do newslettera otrzymujesz:

  • regularne zestawienie nowości na moim blogu
  • darmowe porady dietetyczne
  • wyjątkowe przepisy kulinarne

Współpraca

Do tej pory współpracowałam m.in. z takimi markami jak:

banner