Jaglanka z borówkami i bananem na upalne dni

Gdy dni są upalne, wszyscy jedzą lody, a Ty masz ochotę na słodkie i zimne, wypróbuj tego :)

Składniki:
  • 40 g płatków jaglanych
  • 10 g rodzynków
  • 1/2 dojrzałego banana
  • 3 łyżki mleczka kokosowego
  • szklanka wody
  • borówki - wedle uznania :)
  • szczypta cynamonu
  • jeśli masz ochotę na bardziej słodki smak to dodaj stevię lub ksylitol
Przygotowanie:
Płatki zagotuj w wodzie, dodaj cynamon, mleczko kokosowe i rodzynki. Zamieszaj i gotuj 2 minuty. Jaglankę pozostaw do ostudzenia. Na spód naczynie połóż borówki i pokrojonego banana. Na to ułóż ostudzoną jaglankę i odstaw do schłodzenia do lodówki. Resztę borówek wsyp na wierzch. Smacznego :)
 
W zimie wyprubój tego przepisu na gorąco (bez schładzania jaglanki) i dodaj zamrożone latem borówki - chyba jeszcze lepsza wersja :)
Podobał Ci się post?



PODOBNE

Obserwuj mnie na

Instagram

O mnie

Monika Wieczorek

Z zawodu architekt z zamiłowania doświadczony instruktor fitness, trener personalny i początkujący dietetyk. Maniaczka wszelkich form aktywnego spędzania wolnego czasu. Prywatnie żona i mama dwóch aktywnych córeczek.

Newsletter

Zapisz się do newsletter aby być na bieżąco z nowościami oraz wydarzeniami na fitpassion.pl.


Zapisując się do newslettera otrzymujesz:

  • regularne zestawienie nowości na moim blogu
  • darmowe porady dietetyczne
  • wyjątkowe przepisy kulinarne

Współpraca

Do tej pory współpracowałam m.in. z takimi markami jak:

banner